PROGRAM SPOTKANIA:
- *cała masa inspiracji na zdrowe warianty tradycyjnych słodyczy świątecznych, jak i nauka przygotowania mniej tradycyjnych zdrowych specjałów – kremy zbożowe, puddingi, galaretki, kisiele, sosy orzechowe, ciasta, ciasteczka, granole, dżemy z warzyw
- *wpływ i znaczenia smaku słodkiego dla zdrowia, smak słodki w teorii Pięciu Przemian
- *wpływ rafinowanych słodyczy na zdrowie
- *zdrowe i naturalne zamienniki białego cukru – stewia, lukrecja, ksylitol, karob, naturalne słody i melasy, mus y owocowe, cukier brązowy (co dla kogo, i do czego? – przegląd właściwości i zastosowań)
- *zdrowe słodycze kontra rafinowane – nauka zastępowania produktów rafinowanych zdrowymi zamiennikami
Termin: Niedziela 16.12.2012 godzina 12-17
Miejsce: Łódź, ul. Próchnika 5
Więcej szczegółów: http://projekt-kokon.pl/?p=496
Skomentuj